Elsősegélynyújtás

Elsősegélynyújtás

Miért kötelező elsősegély nyújtó vizsgát tenned a jogosítványodhoz?
Érdekes témakörrel állunk szemben. Manapság az emberek 90%-ánál van mobiltelefon bármely élethelyzetben – legtöbben még a mosdóba is magunkkal visszük.

Miért kell akkor elsősegélynyújtást tanulnunk mégis, ha jogsit akarunk, mikor valójában egy telefonhívás is elég kellene, hogy legyen. Különben is, kinek van lelki ereje hozzányúlni egy félájult vadidegen emberhez?
Erre a kérdésre sokaknak egyszerűen az a válaszuk, hogy azért, hogy ezzel is még jobban lehúzhassák az embereket, meg hogy a Vöröskeresztnek is kell valamiből élnie. Valójában nem a lehúzás az ok.

Hiába fejlődik a technika, és hiába vannak egyre gyorsabb és egyre szuperebb mentőautók, mentőhelikopterek, mentőcsónakok, stb.stb. az ember szolgálatában, Magyarország jelen anyagi helyzetében sajnos nem elvárható, hogy minden balesetre jusson egy mentő. És még ha jut is, sosem lehet tudni, mennyi idő alatt érnek ki. Ha mondjuk Lillafüred határában, a hegyi szerpentineken futunk bele egy balesetet szenvedett autóba, kizárt dolog, hogy a mentő néhány percen belül a helyszínre érjen.

Szükségünk lehet tehát arra, hogy legalább valami halvány képünk legyen arról, mit is kell tennünk, ha egy ember beszorul az autójába, hogyan szedjük ki úgy, hogy a lába a testén maradjon vagy egy vérző sebet hogyan lássunk el, legalább addig, amíg a mentők ki nem érkeznek.
Az elsősegélynyújtó konzultáción azt is megtanítják, hogyan hívjuk szakszerűen a segítséget, mit kell mondanunk a díszpécsernek, mit tegyünk, hogy a baleseti helyszínt biztosítsuk, stb.

Azzal mindannyian egyet érthetünk, hogy nem ezen a pár órás konzultáción fogunk agysebésszé fejlődni. De a céljának, ahogy a neve is mutatja, eleget tesz, elvégre is azért hívják elsősegélynek, mert ez az első pillanatban a legfontosabb segítség a veszély elhárításában.

Elsősegélynyújtó tanfolyam helyszíne és időpontja:
1153.Budapest,Bocskai u.5-7. – Delfin Autósiskola
Tanfolyamokat folyamatosan tartunk. A következő tanfolyam időpontjáról telefonon vagy e-mailben érdeklődhetsz: 06/70/931-0028 vagy info[@]delfinjogsi.hu

Részvétel kizárólag előzetes bejelentkezés után!